Skip to content
Procesindustrie
Procesindustrie

In de procesindustrie worden basismaterialen uit grondstoffen gemaakt. De procesindustrie is verder onder te verdelen in bijvoorbeeld raffinaderijen en petrochemische industrie. De basismaterialen worden weer gebruikt voor het maken van producten in de maakindustrie. Ook de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie zijn onderdeel van de procesindustrie.

Voor de procesindustrie levert een Engiflow een scala aan apparatuur voor het veilig verladen van vloeistoffen. Denk hierbij aan laadarmen en aardingsapparatuur. Als verlading via de bovenzijde van een tankwagen gebeurt, zorgen platforms, klaptrappen en mobiele toegangsbordes voor een veilig werkgebied en voorkomt een mogelijk valgevaar.

Maakindustrie
Maakindustrie

In de maakindustrie worden materialen tot nieuwe producten verwerkt. Deze materialen zijn geproduceerd in de procesindustrie. De maakindustrie is weer onder te verdelen in andere sectoren zoals machinebouw, staalbouw en transportmiddelen. Daarnaast wordt de productie en distributie van energie hier vaak toe gerekend.

Voor het maken van producten zijn grote installatie en machines nodig. Bediening en onderhoud hiervan neemt vaak plaats op hoogte. Hierbij bestaat een potentieel valgevaar. Engiflow levert een range aan valpreventieproducten die dit gevaar moet voorkomen. Denk hierbij aan veiligheidshekjes of toegangs- en overstapbordessen.

Logistiek
Logistiek

Bij logistiek draait het allemaal om de juiste dingen op de juiste tijd op de juiste plaats te krijgen. Dit begint bij het delven van de grondstoffen tot het afleveren van de producten bij de klant. Het betreft zowel fysiek transport als de -tussentijdse- opslag in distributiecentra.

Engiflow levert veiligheidshekjes voor verschillende toepassingen in de logistiek. Denk aan openingen in hekwerken bij trajecten waar vorkheftrucks rijden, maar ook voor geavanceerde interne transportsystemen.

Hiernaast creëert u in samenwerking met ons modulaire toegangssysteem en eenvoudig overstapbordessen, voor bijvoorbeeld transportbanden.

Back To Top